Как да почистим огнището ...

Как да почистим огнището ...

29.09.2021

 

Всеки, който има камина, може да очаква с нетърпение уютни часове около огъня през зимата. За да можете да се насладите на приятната топлина и трептящите пламъци, трябва да се отбележат някои точки.

 

Преди запалване: Уверете се, че дървата за огрев са достатъчно сухи.

 

Дървата за огрев, които са закупени, не са готови за употреба, трябва да се съхраняват и изсушават, преди да бъдат поставени в огъня. Ако дървото е прекалено влажно, стойността на горенето намалява и се образуват дим и сажди: Камината и заобикалящата я среда се замърсяват по-бързо. Максималното съдържание на влага за изгаряне на дърва в камина е дори определено от закона. Не трябва да бъде повече от 25 %.

За да се провери, е необходим измервателен инструмент или - с малко опит - тест за нокти. Ако нарязаната повърхност, където се виждат годишните пръстени за растеж, може лесно да се притисне с нокът, дървото трябва да се изсуши още няколко месеца. Оптимално трябва да се съхранява на място, защитено от атмосферни влияния и с добър приток на въздух, например навес.

 

 

След изгасването на огъня: Отстранете пепелта с прахосмукачка

 

След уютна вечер около камината, пепелта трябва да се изхвърли. Почистването на камината с метла и лопатка са доста неприятна работа. Алтернатива са прахосмукачката за пепел като AD 4 Premium, с която огнището може да бъде безопасно и удобно почистено - независимо дали е печка с плочки, шведски фурни или печки на пелети. .

 

Съвети:

  1. Преди почистване пепелта трябва да се охлади до под 40 ° по Целзий.

 

        2. Изсмучете праха с пепелта от камината.

 

        3. Ако мощността на засмукване намалее, задействайте почистването на филтъра. С натискането на един бутон въздушният поток се обръща, мръсотията се издухва от филтъра в контейнера, като по този начин отново се увеличава мощността на засмукване.

 

        4. За да се изпразни, първо извадете касетата с плоския плисиран и груб филтър за мръсотия и разбийте. След това изпразнете контейнера.

 

Нещо повече: Обхватът на доставката на устройството включва също две смукателни тръби и подова дюза. Така че имате също така пълноценна суха прахосмукачка за почистване на твърди подове - което е практично, например, за цялостно почистване около камината или в помещението.

 


Изработка Дот Медиа© karclean.bg 1998-2022