KIRA B 50 - ИНТЕЛИГЕНТЕН РОБОТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ

KIRA B 50 - ИНТЕЛИГЕНТЕН РОБОТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ

30.04.2024

Ефективен, лесен за употреба, автономен и безопасен за използване

 

Kärcher представи най-новата си автономна почистваща машина – подопочистващият автомат KIRA B 50. KIRA използва 3-измерно наблюдение заедно с интегрирани лазерни скенери, за да осигури надеждна, последователна навигация във всяко направление. Опционална докинг станция и литиево-йонни батерии позволяват на KIRA B 50 да извършва бърз, автономен обмен на ресурси. Това помага за ограничаване на необходимостта от човешко взаимодействие, спестявайки ценно време и пари. Благодарение на уникалната операционна система, автономната машина може да бъде конфигурирана за бързо почистване на всяка среда. Операторите ще могат ефективно да картографират и съхраняват маршрути, което ще позволи на KIRA да увеличи максимално своя потенциал за почистване.

 

Ефективен и автономен подопочистващ автомат

 

С работна ширина от 550 mm, максимална работна скорост от 4,3 km/h и мощна литиево-йонна батерия от 160 Ah. KIRA е ефективна за средни до големи приложения и може да превъзхожда и в натоварени почистващи среди. KIRA B 50 е идеално допълнение към широк спектър от приложения, включително: логистика, транспорт, търговия на дребно, производство, здравеопазване и образование.

 

Параметри като разход на препарат, химическо разреждане и скорост на почистване могат да бъдат предварително зададени, като се гарантира, че чистият разтвор се прилага правилно в зависимост от работната скорост. Доказана технология с цилиндрична четка с функция за предварително почистване и страничната четка позволяват почистване близо до ръба, осигурявайки постоянно високи резултати от почистването. Персоналът ще има повече време да се грижи за задачи с висока стойност и спешни случаи, докато KIRA се грижи за ежедневните изисквания за подовите настилки.

 

Всички функции са лесни за използване

 

Често има резерви относно автономните почистващи модули, тъй като те могат да бъдат конфигурирани само от обучени специалисти. Ето защо Kärcher разработи софтуера, така че всички настройки да могат да се правят без опит или технически познания, благодарение на интуитивните менюта и напътствията за потребителя. Картини и ясни инструкции помагат на потребителя да създава и редактира маршрути на големия сензорен дисплей преди автономно почистване. Ако е необходимо, те могат да стартират устройството в ръчен режим. Ако трябва да се програмира участък за почистване, тогава потребителят просто избира начална точка и следва планирания път с KIRA B 50 – напредъкът може да се види по всяко време.

 

Модерна технология и докинг станция

 

Интегрираните лазерни скенери заедно с 3-измерни сензори и мощен вграден компютър максимизират 360-градусовите протоколи за безопасност. Бързите реакции и надеждната навигация са от първостепенно значение при работа във всеки сценарий. Подопочистващата машина никога не спира да открива и актуализира непосредствената си среда, за да работи безопасно и надеждно около хората и препятствията, за да направи избягващи маневри, ако е необходимо. Освен това има интегриран светлинен пакет, който помага да се информират хората в района за поведението на роботите. Устройството е сертифицирано за безопасност в съответствие с CSA_22.2 № 336-17 и IEC 60335-2-117 за използване в обществени зони.

 

Максимална автономност може да се постигне чрез сдвояване на устройството KIRA с докинг станция. Персоналът вече не трябва да спира това, което прави, за да се увери, че се извършва правилният обмен на ресурси. Сама по себе си в подходящия момент машината може да се прикачи, за да прочисти и изплакне резервоара за мръсен разтвор, да напълни отново системата за прясна вода и да презареди батериите. Тези нужди могат да се изпълняват ръчно, ако желаете, но докинг станцията ще помогне наистина да се оптимизира работата на KIRA. Множество докинг станции могат дори да се използват за изключително големи съоръжения, за да се минимизира времето за пътуване до и от местата за обмен на ресурси.


Изработка Дот Медиа© karclean.bg 1998-2024